Akne na STRAŽNJICI ukazuju na ozbiljne probleme kod žena… Evo koje!

Kada se govori o akanama i problemima koje iste nose sa sobom uglavnom se misli na akne na licu. Međutim akne se mogu javiti i na drugim dijelovima tijela, kao što je na primjer STRAŽNJICA.
Ovaj problem može pogađati sve, kako žene, tako i muškarce, međutim najčešće se javlja kod žena koje vježbaju. Budući da se zbog znojenja i iritacije u folikulama dlaka na stražnjici skupljaju mrtve stanice i bakterije dolazi do pojave akni i prištića koje ako se na vrijeme ne tretiraju mogu izazvati ozbiljne probleme u prvom redu estetske prirode.
U daljem tekstu donosimo vam neke od načina kako da se izborite sa ovim problemom, ukoliko se pojavi:
1. Tuširanje uklanja glavnog uzroka akni.
Ukoliko ponekad, nakon vježbanja ili jurišanja po gradu umjesto pod tuš duže ostanete u znojnoj odjeći povećavate šanse za nastanak prištića na stražnjici. Naime, znojna odjeća puna je bakterija stoga je najbolje odmah nakon vježbanja uskočiti pod tu
2. Ne zaboravite na piling.
Dva puta sedmično pomiješajte jednu veliku kašiku meda i jednu veliku žlicu šećera i nježnim kružnim pokretima ruke tretirajte ovim najjednostavnijim pilingom iz kućne radinosti.
3. Losioni s mliječnom kiselinom.
Potražite losione za tijelo koje sadrže mliječnu kiselinu. Ona naime, nježno čisti mrtve stanice kože i tako daje svoj doprinos bržem nestajanju prištića. Prije kupnje losiona za tijelo svakako provjerite deklaraciju kako bi bili sigurni da sadrži mliječnu kiselinu.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *