ALEKSANDAR VUČIĆ izabrao PREMIJERA SRBIJE…

ANA Brnabić, aktualna ministrica državne uprave i lokalne samouprave koja je široj javnosti poznata kao prva srpska ministrica koja je javno priznala da je gay, izabrana je za mandatarku vlade Srbije.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je Anu Brnabić kao mandatarku za sastav nove vlade Srbije, javlja Telegraf.
Brnabić, podrijetlom s Krka, rođena je 1975. godine u Beogradu, a njezin izbor za ministricu u Vučićevoj vladi 2016. godine izazvao je pozornost u regiji i svijetu zbog neskrivene homoseksualne orijentacije.
Njezinu imenovanju za predsjednicu vlade upravo se zbog toga protivila Srpska pravoslavna crkva, a na najave njezina imenovanja za mandatarku nisu blagonaklono gledali ni pojedini koalicijski partneri vladajuće Srpske napredne stranke.
Brnabić je završila Petu beogradsku gimnaziju 1994., a na sveučilištu Northwood u Michiganu završila je 1998. studij poslovne administracije, nakon čega je stekla MBA diplomu iz marketinga sa Sveučilišta Hull u Engleskoj, navodi se u njezinom službenom životopisu.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *