Austrija TRAŽI 3.500 radnika SSS! PLATA 1.900 EURA, OBEZBJEĐENI HRANA I SMJEŠTAJ (INFO)

U zadnjih nekoliko godina mnogi su otišli put Njemačke i drugih europskih zemalja gdje su potražili, a mnogi i pronašli bolji život.
Austrija je jedna od primamljivijih zemalja, a ukoliko ste zainteresovani za odlazak u ovu zemlju ova vijest će vam možda koristiti.
Naime, austrijski hoteli i restorani trebaju kuhare, konobare i sobarice. Možda mislite da to važi za ljetnu sezonu, ali to nije tako. U zimskim mjesecima se posebni traže radnici ovog zanimanja u Salzburgu, Vorarlbergu, Tirolu.
Tako da je potrebno od 3.000 do 3.500 ugostiteljskih radnika. Kako navodi Aleksandra Bertelt iz kompanije “Euro Career” koja je posrednik u svemu tome, procedura uopšte nije komplikovana.
Potrebno je da imate ličnu kartu, pasoš, diplomu i ovjereni prevod diplome sudskog tumača. Kuhari su posebno traženi i to ne samo tokom sezone, već tokom čitave godine. Plate zavise od posla i kvalifikacija, a kreću se ovako: između 1.450 i 1.900 eura mjesečno kuhari , konobari između 1.400 i 1.750 eura, a sobarice 1.400 eura”.
Ovo nisu nimalo male pare, ali uzmite u obzir i da su troškovi veći. Kako god, ukoliko želite da nađete neki ovakav posao, možete aplicirati.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *