Djevojke, posljedica OVE polne infekcije često je i NEPLODNOST! Evo šta morate znati:

Prema istraživanjima čak 16 posto polno aktivnih mladih ljudi od 18-25 godina ima polno prenosivu infekciju izazvanu HLADIMIJOM.
Hlamidija je mikroorganizam koji, osim osobina bakterije, ima i nekih specifičnosti karakterističnih za viruse, što je i razlog njenog težeg lečenja, a u oko 20 odsto slučajeva uzročnik problema kod osoba koje se leče od steriliteta.
Hlamidija kod žene može inficirati cervikalni i urinarni trakt, a može proći potpuno neprimetno, iako je period inkubacije kratak, U najvećem broju slučajeva simptomi izostaju, a ukoliko se i jave, obično su veoma blagi i nedefinisani, te je stoga vrlo važno redovno posjećivati ginekologa.
Nelečene infekcije hlamidijom mogu da imaju ozbiljne posledice na reproduktivno zdravlje oba pola. Naime, kod gotovo polovine žena koje ne leče hlamidiju razvija se upala karlice, koja može da se proširi na matericu i jajnike, što može da dovede do neplodnosti i vanmaternične trudnoće koja je opasna i za život trudnice. Kod muškaraca nelečena infekcija može da dovede do upale prostate, neplodnosti, pa čak i impotencije.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *