GROBAR Aleksandar je već prvog dana izbačen iz Big Brothera, a kakva je zapravo osoba pokazuje ova činjenica…

Aleksandar Neradin je definitivno ličnost i tema broj jedan kada su mnogi hrvatski mediji u pitanju.
Za one koji nisu upoznati, Aleksandar Neradin je sinoć ušao u dugo najavljivani reality show Big Brother i jedan je od učesnika kojeg su iz produkcije Big Brothera danima prije početka na neki način najavljival kao “grobara” koji će ući u BB kuću.
Međutim samo par sati nakon što je Aleksandar ušao u ovaj reality, odnosno par sati nakon što je cijeli show počeo desile su se prilično neočekivane stvari.
Produkcija Big Brothera je otkrila da se protiv Aleksandra Neradina vodi sudski postupak na Županijskom sudu u Rijeci te su ga istog trenutka diskvalifikovali.
“Neradin je potpisao ugovor s RTL-om, po kojem svi natjecatelji garantiraju da nisu kazneno gonjeni ni pravomoćno osuđivani. U slučaju povrede bilo koje odredbe, RTL ima pravo raskinuti ugovor što vrijedi i za Neradina”, saopštio je RTL.
Mnogi se pitaju kako je moguće da sve ovo nije otkriveno ranije obzirom da svi kandidati koji ulaze u kuću moraju podastrijeti i potvrdu o nekažnjavanju. Međutim Neradin je i tu obavezu ispunio, ali na potvrdi koju je dostavio nije stajalo da je kažnjeno gonjen jer sudski procesi u kojima su žrtve maloljetnici ne mogu biti vidljivi na potvrdi.
Taj je dio prema zakonu tajan, tako da nismo mogli znati prije unatoč temeljitoj provjeri sudskog registra. Neradin je očigledno znao za tu nelogičnost ili bolje rečeno rupu u zakonu prema kojoj se ne štite samo maloljetne osobe nego i okrivljenici te nam nije rekao. Išao je logikom ako prođe, prođe što na neki način potvrđuje njegove riječi od sinoć, tj da je iznadprosječno inteligena osoba.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *