3 načina kako da utičete kojeg će pola biti vaše dijete… Nije 100% sigurno, ali vrijedi znati i probati…

Iako svi roditelji žele da njihova beba bude prije svega zdrava većina od njih priželjkuje kćerku ili sina. Do sada nema sigurne metode koja može 100% garantovati pol djeteta, ali vremenom su se istakle 3 metode, 3 načina koja umnogome povećavaju šansu za jedan ili drugi pol djeteta.
To su ove 3 metode:
Metod dr Landruma Šetlesa
Uticaj ishrane
Metod 0+12
*
Metod dr. Landruma Šetlesa ima naučnu vrijednost, a dr Šetles tvrdi da je uspješna u preko 80 odsto slučajeva, ako par želi dečaka i u oko 75 odsto slučajeva, ako žele djevojčicu. Temelji se na tempiranju odnosa prema ovulaciji. Tako oni koji žele dječaka treba da planiraju odnos na sam dan ovulacije, dok oni koji žele djevojčicu to treba da urade 3-4 dana pre ovulacije. Šetles tvrdi da je njegov metod tačan jer je polna ćelija koja nosi X hromozom i rezultira rođenjem djevojčice, veća i sporije se kreće, ali duže živi od Y (muškog) hromozoma koji je manji, brži i kraće živi.
*
Način ishrane većinom dobija pozitivne kritike od novopečenih roditelja, a temelji se na vjerovanju da ishrana buduće majke utiče na pol djeteta jer menja pH vrijednost reproduktivnog trakta. Y, muški, hromozomi najbolje “uspijevaju” u alkalnoj sredini, dok X, ženski, hromozomi više vole kiselu sredinu. Tako, ako par želi dečaka, majka treba da jede puno mesa, jaja, i uopštenoo namirnica bogatih proteinima. Za devojčicu, dobra je ishrana bogata kalcijumom – pa žena treba da pije puno mlijeka, ali i da jede ribu, zelenu salatu … Prema istraživanjima, ovaj metod je usjpešan u oko 80 odsto slučajeva
*
Metod 0+12 je otkrila jedna australijska majka koja je imala šest sinova i godine je provela nadajući se ćerki. Nakon što je isprobala brojne metode, odlučila je da isproba da ima odnos tačno 12 sati nakon ovulacije, koju je mjerila trakicama koje se mogu kupiti u apoteci. Uspjela je i posle samo jednog odnosa dobila je djevojčicu. Slučajno ili ne niko ne može potvrditi, ali tokom godina, ovaj metod se pokazao 70 odsto pouzdanim.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *