“Nismo mu dali crveni karton, ONA JE…

U proteklih nekoliko dana Damir Kedžo, odnosno njegov nastup na Eurosong-u je top tema hrvatskih medija.
Kao što je poznato zbog pandemije korona virusa mnoge manifestacije su ili odgođene ili otkazane, a jedna od tih koja je otkazana je i jedna od najvećih manifestacija naravno Eurosong koji je trebao biti održan u Nizozemskoj u maju ove godine.
Zbog toga je Hrvatska radio televizija odlučila da Damir Kedžo koji je bio izabran da predstavlja Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu NEĆE biti predstavnik iduće godine iako je Eurosong praktično samo odgođen na godinu dana i biti će održan u zemlji u kojoj je i treao biti, te da će se u narednom periodu birtati novi.
Ovo su mnogi mediji prenijeli kao neopravdan “crveni karton” Damiru Kedži, a o svemu se na kraju oglasila i Hrvatska radio televizija, a evo šta su sve naveli kao razloge ovakve odluke.
“Eurovizija je prvenstveno natjecanje pjesama, a ne izvođača – te je EBU-ov eurovizijski tim odlučio da se dogodine na Eurosong šalju nove pjesme. Većina zemalja koja ima festivale slične Dori odlučila je, poput HRT-a, nastaviti svoju tradiciju (Švedska, Norveška, Finska, Danska, Litva, Portugal, Estonija). Francuska je ovogodišnjeg predstavnika izabrala interno, ali će sljedeće godine raditi izbor pjesme, a i Cipar će novog predstavnika izabrati interno”, pojasnila je urednica Dore 2021. i šefica naše euovizijske delegacije Uršula Tolj.
Na tom se sastanku HRT želio zahvaliti Damiru Kedži na dosadašnjoj suradnji te s njim i njegovim timom razmotriti vidove suradnje u sljedećem razdoblju. No, na žalost, njegov tim do danas ujutro nije odgovorio na poziv, iako je HRT mnogo uložio u njegovu promociju nakon pobjede na Dori. Prema tome, nije HRT dao crveni karton Damiru Kedži, nego je on to učinio HRT-u”, stoji u priopćenju.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *