Ovo će vam pomoći da lagano gubite kilograme! Nije klasična dijeta, ali… vrlo je uspješno

Posljednjih godina sve izražajniji problem jeste pretilost ljudi. Smanjena fizička kativnost, povećana količina brze i nezdrave hrane uz stres koji je sveprisutan dio života uzrokuju da se ljudi masovno debljaju.
Višak kilograma, pored toga što utiče na loš fizički izgled, još više utiče na opće zdravstveno stanje osoba.
Stoga, prije nego bude kasno, treba početi sa razmišljanjem šata i koliko jedemo.
Kada su istraživanja na ovu temu u pitanju, sve je više onih koji klasične dijete smatraju više nego pogrešnim načinom gubljenja kilograma, ali sve je više zagovronika takozvane mediteranske ishrane.
Mediteranski način prehrane proglašen je čak najboljim za 2019. godinu! Odlikuje ga povećana konzumacija maslinovog ulja, ribe, povrća i voća, kao i visok unos vlakana. Naglasak je stavljen i na mahunarkama, orašastim plodovima, sjemenkama, dok se brza hrana i slatkiši izbjegavaju. Smanjena je konzumacija mesa, pogotovo crvenog, dok se mliječni proizvodi konzumiraju umjereno. Ovakav način prehrane štiti srce, usporava starenje mozga, pospješuje rad crijeva, odličan je za dijabetičare i oboljele od karcinoma dojke. Uz to, doprinosi ljepšem izgledu, iako se ne trebate ničega pretjerano odricati.
Pokušajte sa ovim načinom prehrane kao i da uključite u svakodnevne životne aktivnosti i barem malo fizičke aktivnosti. Rezultati ne bi smjeli izostati.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *