OVO JE BABA VANGIN SPISAK OD A DO Ž: Za lječenje svake bolesti postoji biljka, OVO SU RECEPTI!

“Sve što je potrebno za izlečenje je oko nas, u zavičaju oko nas, priroda nam je sve dala”, govorila je Vanga. Isceliteljka nije bila protiv doktora i standardne medicine, osim u sopstvenom slučaju. Ipak, često je upozoravala kako su sintetički lekovi loši i opasni.
Duboko je verovala kako je najvažniji balans u telu koji moramo postići sami i sa onim što nam je dato od zemlje, pa tako i da za svaku bolest postoji biljka.
Prenosimo ih u cijelosti:
Za svaku bolest postoji i biljka
A
Akne: Prije spavanja nanesite na lice oblog – pamučnu krpu ili gazu koju ste prethodno namočili u vodu u kojoj se kuhala sapunika, melisa i bazga
Albumin (povećanje): Jednu žličicu osušene kore breze (tanka i prozirna kora koja se ljušti u proljeće), prokuhajte u 2 šalice vode (male šalice, od kave), oko 5 minuta. Procijedite i pijte navečer po 100 ml, tri dana zaredom.
Alergija: Malu žličicu suhog pelina namočite u maloj šalici hladne vode preko noći, ujutro procijedite i pijte tri puta dnevno poslije jela, tako da veliku žlicu te vode pomiješate s malo meda. Za sprečavanje alergije: pijte po jednu čašicu pelinova vina na dan tijekom proljeća.
Anemija: Sameljite 100 grama osušenih plodova sljeza. Pola žličice tog praška umiješajte u čašu svježeg ovčjeg mlijeka i pijte jednom dnevno. Za ugodniji okus možete dodati malo meda.
Artritis (recept 1): U većoj količini vode prokuhajte 10 korijena ciklame (Cyclamen hederifolium). Tu mješavinu ulijte u kadu i kad se ohladi do podnošljive temperature, uđite u kadu. Voda bi trebala pokriti cijelo tijelo. Ležite u kadi dok se ne ohladi. Postupak bi trebalo ponoviti 10 puta, s tim da istu čajnu mješavinu možete upotrebljavati dva puta (podgrijanu).
Artritis (recept 2): Prokuhajte 20 korijena ciklame u 10 litara vode. Svako jutro i svaku večer namačite najprije noge, a poslije toga i ruke u toj kupki, pa na kraju polijte i glavu tri puta.
Artritis (recept 3): U pola litre jake rakije skuhajte polovinu pakiranja bijele slačice i kuhajte dok tekućina ne ispari do pola. Mažite bolna mjesta ujutro i navečer. Možete raditi i kupke od prokuhane biljke rujevine.
Artritis (bolovi u ručnim zglobovima): Prokuhajte slatku paprat i pustite da se ohladi dok nije mlaka, pa namačite ruke u toj vodi. Ponavljajte svaku večer tijekom 10 dana.
Artritis (reumatični): Prokuhajte listove rujevine pa od njih napravite smjesu za obloge. Držite na bolnim mjestima 20-ak minuta. Ponavljajte tjedan dana.
Astma (recept 1): Prelijte vrelom vodom 40 glavica crvenog luka dok ne omekšaju. Dodajte pola litre ulja i pirjajte. Propasirajte smjesu i svako jutro i svaku večer uzmite po jednu jušnu žlicu tog pirea na prazan želudac.
Astma (recept 2): Pijte čaj od cvijeta podbijela (konjski lopuh, kozja brada, repuh, marta, bijelo kopitnjakovo lišće, konjsko kopito).
Nastavak u idućem članku…

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *