POLICISTIČNI JAJNICI muče mnoge žene, a ovo je prirodna terapija koja čini čuda i koja je pomogla mnogim ženama

Policistični jajnici su problem za mnoge žene… Kada je liječenje u pitanju terapija uključuje lijekove, te eventualne hirurške zahvate, ali na žalost često se dešava da je sve to uzalud i da nije dovoljno učinkovito kada je izliječenje upitanju.
Pored toga dugotrajno liječenje često iscrpljuje, pa se mnoge žene pored hormonse terapije odlučuju i za prirodne lijekove.
Za ove lijekove kažu da pomažu:
1. Vino od gospine trave, rastavića i hajdučke trave
Stavite po tri kašike čaja od gospine trave (kantariona), poljskog rastavića i hajdučke trave u lonac i prelijte jednim litrom kvalitetnog bijelog vina. Promiješajte i sipajte u staklenu flašu. Zatvorite i stavite da odstoji 10 dana. Zatim tečnost procedite i pijte svako jutro po 1 decilitar na prazan stomak.
2. Cimet i med
Mirisni začin, koji se uglavnom stavlja u slatka jela i napitke je vrlo ljekovit. Naučnici su otkrili da je djelotvoran i kod policističnih jajnika i lečenja neplodnosti. Cimet pojačava sposobnost tijela za procesuiranje glukoze i insulina. Terapija se sastoji od toga da svaki dan po nekoliko puta konzumirate cimet u prahu zajedno sa medom.
3. Neven i hajdučka trava
Osim navedenih prirodnih ljekova, naročito su djelotvorni i čajevi od sladića, nevena i koprive. Na primjer, možete uzeti terapiju od 40 dana u kojoj ćete svakodnevno tokom cijelog dana piti čaj od nevena i hajdučke trave, u mjeri 2:1 (ukupno pet kašika mješavine). Prelijte bilje litrom proključale vode i pustite da odstoji pola sata.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *