Pomozite vašoj bebi, a i sebi masažom tačno određenih tačaka na stopalima…

Ovo je sedam načina na koje možete pomoći bebi. Refleksolozi kažu da je proke početka masaže poželjno opustiti i zagrojati noge trljanjem ili kupanjem u toploj vodi.
1. Glavobolja i zubobolja
Bebe često zabole glava i zubi. Kad primketite da dokete ima bolove, izmasirajte mu vrhove prstiju na nogama! Možete ga masirati i dok spava.
2. Bol u sinusima
Bol u sinusima je neprijatan i odraslima, a za bebu, koja ga doživljava prvi put, predstavlja pravu agoniju. Da biste umirili bol, masirajte donju stranu bebinih prstića. Nemojte jako pritiskati.
3. Grudi
Kada bebu muči bronhitis, masirajte doo stopala ispod prstiju, a iznad svoda tabana. Masirajte nkežno, kružnim pokretima, da biste joj olakšali disanje i zaustavili kašalj.
4. Solarni pleksus
Kad bebu muči uznemirenost želuca, grčevi u stomaku i zadržavanje daha, masirajte sredinu stopala, na samom početku luka tabana. Ta oblast je povezana sa solarnim pleksusom – nervnim centrom između stomaka i pluća.
5. Bol u gornjem dokelu stomaku
U slučaju zatvora, gorušice i lošeg varenja, masirajte doo između sredine i jastučeta stopala.
6. Bol u donjem dokelu stomaka
Ako beba ima bolove uslked gasova i nadimanja crokeva, masirajte između sredine stopala i pete.
7. Leđa
Ponekad se kod beba dešava da neki dokelovi tokela rastu brže od drugih, zbog čega deca često imaju bolove u kukovima. Da biste otklonili ovaj problem, trljajte pete! Masaža peta takođe pomaže kod zatvora i uznemirenosti želuca.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *