Riješite se celulita prije ljeta i zategnite vašu kožu pomoću ova 4 savjeta:

Nema boljeg osjećaja nego kada na plaži možete pokazati vaše tijelo bez dosadnog celulita, ali borba protiv istog nije nimalo laka i ukoliko želite ljeto dočekati zategnute kože morate sa tretmanima početi na vrijema.
Obradovaće vas podatak da se celulit može ukloniti bez skupih operacija, a na koji način do tela bez celulita otkrila je nutricionistkinja Sara Flauer. Ovo su njeni trikovi za uklanjanje celulita koji provereno “pale”, piše Daily Star.
Uklonite ga masažom
Ukoliko se posvetite nekim kritičnim delovima koje je zahvatio celulit rezultati neće izostati. Masaža pospješuje cirkulaciju i pomaže u sagorijevanju masti. Upotreba masažera na suvoj koži mnogo pomaže i potrebno je raditi kružne pokrete naviše kako bi se cirkulacija ubrzala i celulit smanjio.
Uzimajte potrebne suplemente
Detoksikacija može da vam pomogne u uklanjanju dosadnih kvržica koje izgledaju kao pomorandžina kora, kako se i nazivaju. Sara predlaže detoksikaciju i upotrebu Ginko Bilobe koja je odlična u pojačanju cirkulacije naročito malih kapilara. Obavezno je i uzimanje dosta vode.
Izbalansirajte vaše hormone
Da li ste primijetile da se kvržice javljaju pojačano u nekim dijelovima mjeseca? To je zbog hormonalnih promena, a moguća je pojava celulita ukoliko ste na kontaceptivnoj piluli. Nizak nivo estrogena dovodi do slabe cirkulacije i smanjuje proizvodnju kolagena zbog čega je celulit više vidljiv.
Jedite zdravo
Promjene u ishrani mogu da dovedu do smanjenja celulita. Izbacivanje otrova, kao i kofeina i pića, sprečava nagomilavanje toksina u organizmu. Ne samo da ćete se osjećati dobro u svojoj koži već će ona izgledati mnogo bolje i manje opušteno. Potrebno je da konzumirate dosta voća i povrća koje ne samo da će vam pomoći da izgubite suvišne kilograme, već će smanjiti i celulit.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *