Šešelj otkrio kako je hrvatski general Slobodan Praljak unio bočicu u Hašku sudnicu: ” Kontrole su rigorozne i temeljite… “

Činejnica da je Slobodan Praljak uspio unijeti bočicu u Hašku sudnicu iz koje je nakon izricanja presude popio otrov mnoge je iznenadila, a mnogi se pitaju i kako je to uspio, obzirom da se zna da je Haški tribunal izuzetno obezbijeđen sud.
Događaj iz Haške sudnice je izazvao velike reakcije u svijetu, a pogotovo na prostorima Hravatske i i susjednih zemalja.
Jednaod mnogobronih osoba koje su komentirale čin Slobodana Praljka bio je i Vojislav Šešelj.
Vojislav Šešelj, obzirom da je i njemu suđeno u Haškom tribunalu za portal “Srbija danas” je objasnio, odnosno pokušao da objasni na koji način je Praljak uspio da unese bočicu u sudnicu.
Kako kaže i sam je iznenađen jer vrlo dobro zna porceduru i po njemu postoji samo jedan način na koji je to Praljak mogao da izvede.
Šešelj navodi da se se i prije ulaska u sud i nakon izlaska vrše temeljiti pretresi prilikom čega se i cipele skidaju i po njemu jedini mogući način da je taj da je bočicu vezao za genitalje, jer je to jedini dio tijele koji nikada nisu dodirivali.
Detaljna istraga koja se provodi sigurno će dati odgovor, ali ovo što je Žeželj izjavio nameće se kao vrlo vjerovatna mogućnost.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *