ISCJEDAK BIJELI I SIRAST BEZ MIRISA!!! Evo šta znači i zbog čega dolazi do infekcije…

U zavisnosti od boje, mirisa i količine iscjedka iz polnog organa ženemože se lako zaključiti u kojem zdravsvenom stanju su iste. Bijeli grudasti iscjedak, neki ga nazivaju i sirasti iscjedak jer podsjeća na sir je vrlo česta pojava.
Karakterističan je za infekciju gljivicama, stručnog medicinskog naziva Candidom albicans i jedan je od najčešćih infekcija rodnice. Do infekcije dolazi iz više razloga i na više načina, izvana ili umnažanjem candide koja i normalno živi u sastavu tzv. fiziološke flore rodnice. Pazite sAda, inficirati izvana se možete na bazenu, preko WC-daske, preko spolnog partnera, a do umnažanja candide može doći i zbog pada obrambenog sustava rodnice, sniženja kiselosti rodnice. To se često događa pri uzimanju antibiotika, kod bolesnica od šećerne bolesti, kod bolesnica koje uzimaju preparate kortikosteroida, redovito se candida umnaža i kod trudnica a često i kod korisnica kontracepcijskih tableta.
Stoga Vam preporučam da kontrolirate razinu glukoze u krvi, a od terapije neki od preparata koji imaju djelovanje protiv gljivica te potom preparate koji pomažu za uspostavljanje normalne fiziološke flore rodnice.
Ukoliko imate pitanja izvolite.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *