Koncert Marije Šerifović s Srebreniku će se održati, ali pitanje je u kakvoj atmosferi!

Dugo su tekla nagađanja gdje će se održati najavljeni koncert Marije Šerifović, odnosno da li će se ikako steći uslovi za održavanje istog. Na kraju je sve dogovoreno i od nadležnih insitucija probavljeno je odobrenje da se koncert održi na Poligonu malih sportova u Srebreniku.
Međutim Srebrenik je juče zadesila veoma tužna vijest. Kako javljaju mediji iz Bosne i Hercegovine 24-godišnji BENJAMIN FERATI momak iz Srebrenika je juče tragično izgubio život. Benjamin se u ljetovalištu na jugu Albanije dok je hrabro spašavao dvije djevojke od utapanja i sam utopio.
Benjamin je kako stižu informacije iz Albanije zaplivao prema djevojkama, ali na žalost usljed velikih valova nije uspio doplivati do obale.
Nesretni, hrabri mladić je porijeklom iz Makedonije, a u Srebrenik je doselio sa svojom porodicom prije 10-ak godina. Radio je u porodičnom resoranu brze hrane koji važi za jedan od najboljih restorana te vrste u Srebreniku, a koji se nalazi nedaleko od mjesta gdje će se večeras održati koncert Marije Šerifović. Benjamin je kroz taj posao stekao veoma mnogo i prijatelja i poznanika koji prosto ne mogu da vjeruju šta mu se dogodilo. Svi koji su ga poznavali govore sve najbolje o njemu.
Veoma tužna vijest za Srebrenik i pitanje je u kakvoj atmosferi će proteći večerašnji koncert Marije Šerifović, jer su mnogi, pogotovo oni koji su poznavali tragično preminulog Benjamina iz poštovanja odlučili propustiti ovaj događaj.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *