TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: Pucao joj u srce, a onda oduzeo zivot i..

Bivši policajac MUP-a Hrvatske ubio je sinoć u 20.25 sati s četiri hica iz vatrenog oružja u Zagrebu svoju bivšu partnericu Anu Kurtanjek (29), a nakon toga je počinio samoubistvo hicem u glavu na otvorenom prostoru u Ulici baruna Filipovića oko 20.40 sati.
Još uvijek nema službene potvrde o identitetu obiju osoba, jer muškarcu još uvijek nije ustanovljen identitet, a njegova partnerica je Ana Kurtanjek (29), bivša hrvatska reprezentativka u sinhronizovanom plivanju i poznata fitness trenerica koja je radila u obližnjem fitness klubu gdje su se njih dvoje navodno i upoznali, piše “Jutarnji“…
Bivši policajac koji je usmrtio Anu Kurtanjek pa sebe, kako se neslužbeno saznaje dobio je otkaz u policiji jer je trgovao informacijama u januaru 2015. godine dok je vodio kriminalistička istraživanja.
Neslužbeno se saznaje da je počinitelj ubistva Dubravko Šikermeštar (36).
Policiju je o događaju obavijestio građanin koji je naišao na ustrijeljenu ženu u podzemnoj garaži.
Njeno tijelo pronađeno je odmah nakon ulaza u podzemnu garažu između dva automobila, a sva četiri hica ispaljena su joj u predio oko srca i na mjestu je preminula.Pretpostavlja se da je Ana ubijena u trenutku kad se spremala napustiti garažu nakon treninga u fitness klubu.
Šta je povod ubistvu također nije poznato. To se tek treba ustanoviti kriminalističkim istraživanjem, a uviđaj na oba mjesta trajao je do jutarnjih sati.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *