RECEPT za proširene vene i vensku TROMBOZU od samo dva sastojka

Problemi s proširenim venama i venske tromboze su češći kod žena nego muškaraca, a mnogi pate od ovih tegoba.
Obično, skupljanje krvi u venama nastaje kada proširene i natečene vene spriječavaju protok krvi prema srcu. Proširene vene su uzrokovane oštećenih stijenki vena i venskih zalistaka i uglavnom se pojavljuju u području gležnjevima i potkoljenica.
Ova oštećenja nastaju kao rezultat dugog stojanja ili sjedenja, neke vrste ozljeda, oboljenja krvi, nedostataka fizičke aktivnosti, trudnoće ili višak kilograma.
Proširene vene također mogu dovesti do blokade u dubljim venama, poznate kao duboka venska tromboza. Srećom, to nije previše ozbiljno i može se tretirati sa domaćim lijekovima, kao i mijenjanjem nekih navika poput dugog sjedenja i stojanja.
Vrlo korisno djelovanje ovog recepta učinilo ga popularnim i koristim kroz mnoge generacije.
Recept za proširene vene i trombozu
Sastojci:
– 1 baby sapun
– 1 čaša ovčijeg mlijeka
Način pripreme:
Prvo, samljeti beby sapun i pomiješati ga u mlijeko. Zatim, pripremljenu mješavinu nanositi, dobro utrljati, na oboljelo područje tri puta dnevno. Smjesa treba držati u frižideru.
Druga alternativa je da se napravi oblog sa većom količinom smjese i stavite ga na nogu. Ovaj postupak treba uraditi na isti način, nanesite ga na problematična područja 3 puta dnevno.
Izvor: lijekizprirode.com

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *