Užasno smrdi TAMO DOLE… Lako se može “popraviti”, evo kako…

Nevjerovatno, ali još uvijek je tabu tema iako mnoge, skoro sve, žene s vremena na vrijeme ili barem jedanput u životu imaju problema s neugodnim mirisom TAMO DOLE. Postoje razni uzroci neugodnog mirisa i većina nije za brigu i prilično lako se može cijela situacija popraviti.
Loša higijena je prva pretpostavka kada je razlog neugodnog mirisa u pitanju iako u većini slučajeva to nije tako, pogotovo u današnje vrijeme akda žene pridaju veliku pažnju intimnoj higijeni.
Osim loše higijene i nemijenjanja donjeg rublja, za neugodan miris mogu biti zaslužne i različite bolesti i ono što je interesantno uz pravu dijagnozu i pravu terapiju bez obzira da li se radilo o nekoj težoj ili pak lakšoj spolnoj bolesti sve se mogu dosta lako izliječiti.
Šta je važno? Ne stidite se sebe i ne oklijevajte sa odlaskom kod ginekologa. Ipak, ako želite pokušati problem riješiti kod kuće, ovo su neke preporuke koje bi mogle pomoći, ali… ne zavlačite se predugo. Ukoliko se problem ne riješi u vremenskom periodu od nekoliko dana, obavezno idite kod ginekologa.
Preporuke su sljedeće:
U međuvremenu možete poslušati ove savjete:
-povećajte unos jogurta koji je odličan izvor probiotika koji pomažu u regulaciji pH ravnoteže
-izbjegavajte korištenje agresivnih sredstava za održavanje higijene intimnog područja
-nosite pamučne gaćice i laganu odjeću
-izbjegavajte usku odjeću od umjetnih materijala
-redovito mijenjajte gaćice, tampone i uloške.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *