VAŠKE, spriječite da ih vaše dijete dobije!!! EVO KAKO:

Nakon za mnoge prekrasnog ljeta septembar donosi i dosta brige, naročito za roditelje. Klinci kreću u školu, potrebno je kupiti milion nekih stvari, a najgore od svega većina roditelja će se uskoro susresti sa problemom VAŠKI.
Vaške… sigurno niti jedan roditelj ne želi da mu ih dijete “pokupi”, a na sreću ovaj problem se itekako može spriječiti.
Jedna od najvećih eksperata kada su vaške u pitanju podijelila je par savjeta za sve roditelje kako da spriječe ovu neugodnu nevolju.
– Svakodnevno poprskajte djetetu kosu ili sprejom protiv vaški ili esencijalnim uljima – naglašava ekspertkinja, dodajući da je vrlo važno da, ukoliko se odlučite za esencijalna ulja, redovno menjate mirise, a u obzir dolaze ulje čajevca, nane, lavande ili ruzmarina.
– Važno je da ih redovno menjate jer se vaške lako naviknu na sve mirise pa onda zaštita neće imati efekta – kaže ona.
Mit da vaške idu na prljavu kosu opstaje generacijama iako je potpuno netačan. One zapravo idu na čistu i sjajnu kosuA ako je do pojave veški već došlo, kaže ona, treba nedeljno šamponirati kosu šamponima protiv vaški i ostalim proizvodima dostupnim u apotekama.
Takođe preporučuje redovno kontrolisanje, vače dijete stavite pod dobar izvor svjetlosti i dobro mu pregledajte kosu.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *