VELIKA TUGA… Tri dana nakon porođaja umrle majka i njena novorođena beba… Imala je samo 32 godine :(

Ivana Kostić iz Niša i njena novorođena beba umrle su u beogradskoj bolnici samo 3 dana nakon što se Ivana porodila. Ivana je imala smo 32 godine…
– Pacijentkinja je primljena u sedmom mesecu. Na osnovu analiza i ultrazvuka utvrđeno je da ima trombozu vena jetre, takozvani „Bud Chiari“ sindrom, sa početnim znacima lošeg funkcionisanja jetre. Dobila je svu potrebnu terapiju i zbog takvog stanja prebačena je u Klinički centar Srbije, na Institut za ginekologiju i akušerstvo u Beogradu – objašnjava prof. dr Goran Stanojević, pomoćnik generalnog direktora Kliničkog centra u Nišu za hirurška pitanja.
Kako “Blic” nezvanično saznaje, u Urgentnom centru pregledali su je vaskularni hirurg i gastroenterolog. Već tada žena je bila u izuzetno teškom stanju i životno ugrožena, jer su lekari ustanovili akutno propuštanje funkcije jetre i bubrega, sa sumnjom na trombozu vena jetre, koji mogu izazvati HELLP sindrom „Bud Chiarry“ sindroma, ali i zastoj u rastu ploda.
Iz Urgentnog centra prebačena je na odeljenje akušerskog intenzivnog lečenja u GAK Višegradska.
Međutim, nakon laboratorijske obrade i terapije, stanje majke i deteta se pogoršalo i odlučeno je da uradi hitan carski rez.
Rođeno je živo žensko dete, teško svega 800 g, ekstremno nezrelo. Posle stabilizacije dete je prevezeno u Institut za neonatologiju.
Posle operacije Ivani se pogoršalo funkcionisanje jetre i bubrega. Lekari KCS svih relevantnih specijalnosti za ovo stanje su se uključili u njeno lečenje i ona je dva puta operisana. Međutim, zdravstveno stanje joj se sve više pogoršavalo, a funkcija bubrega joj je bila sve lošija, pa je usledio ishod od koga su svi strahovali.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *