Zastrašujuće: Test za trudnoću je bio POZITIVAN, ali u stomaku ove djevojke NIJE RASLA BEBA, nego..

Bila je presretna kada je test za trudnoću pokazao da je ponovo u drugom stanju. Trudnoća je tekla uobičajenim tokom sve do početka osme sedmice, kada joj je Lauren Knowles iz Aberdina, u Škotskoj, na koži izbio jak osip. Doktori su je poslali na skener, koji je otkrio užasavajuću istinu: Njena “nerođena beba” zapravo je bila smrtonosna bolest.
Rekli su joj da boluje od zloćudne hidatiformne mole, vrste tumora zbog koje dolazi do grozdastog zadebljanja posteljice.
” Tumor je rastao u materici na isti način kao što bi rasla beba, lučili su se isti hormoni, a testovi trudnoće su svaki put bili pozitivni. Nije bilo šanse da pomislim da je rak, ali nakon što sam počela da krvarim, uradila sam još neke testove, a snimak je pokazao da je masa u mojoj materici rak i odmah sam podvrgnuta terapiji”, priča Lauren, koja danas živi u Pertu (Australija), piše “Blic“…
Tumor se, međutim, uporno vraćao.
Jednoga dana dok je ljuljala sina u parku pogledala je u zemlju i vidjela krv na sve strane. Hitno je odvezena u bolnicu, nakon čega je imala šest ciklusa visokotoksične terapije. Za tih sedam dana opala joj je sva kosa. Nakon pet mjeseci, njeno stanje je nastavilo da se pogoršava u aprilu 2015. A onda je jednog dana osjetila jake grčeve u stomaku.
“Imala sam užasne bolove, ustala sam iz kreveta i otišla u toalet zajedno sa stalkom za infuziju. Čim sam sjela, počela sam da se napinjem. Bilo je veoma bolno. Kada je bol prošao, ustala sam i pogledala u WC-šolju, u kojoj je bila velika crna masa”, priča Lauren.“Osjetila sam ogromno olakšanja i zahvalnost što je tumor najzad izašao iz mog tijela.”
Tumor veličine kruške oštetio joj je matericu i doktori su je upozorili da će teško ponovo da zatrudni. Samo tri mjeseca kasnije ostala je u drugom stanju. Rodila je kćerkicu Indi, koja danas ima deset mjeseci.“Sve vrijeme sam bila u strahu da je opet molarna trudnoća i nisam mogla da uživam u njoj. Kada smo prvi put otišli na ultrazvuk, vidjela sam otkucaje bebinog srca i nisam mogla da prestanem da plačem od sreće”, priča ona.
Indi je rođena pet nedjelja prije termina carskim rezom, ali je “potpuno savršena”.
“Želim svima da kažem da nikada ne treba gubiti nadu, čak i kada vam se čini da je nešto nemoguće”, kaže ona.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *