Očuh zlostavljao 12-ogodišnju djevojčicu, a majka je natjerala da povuče iskaz protiv očuha: “Želim povući iskaz radi mame jer se oni vole…”

12-ogodišnja djevojčica iz Hrvatske zlostavljana je od strane očuha, međutim nakon što je progovorila o zlostavljanju, pod pritiskom majke djevojčica je povukla iskaz i očuh koji ju je zlostavljao sapsio se i nije završio u zatvoru.
Rezultat svega je da je zlostavljana djevojčica ostala sama, bukvalno i smještena je u dom za nezbrinutu djecu.
Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih ustupila je medijima pismo koje je djevojčica napisala:
“Želim povući iskaz radi mame jer se oni vole pa ne želim da on bude u zatvoru, a ona bez njega. Sto puta me nazvala u dom i govorila mi da joj oduzimam muža. Sad će mama biti sretna, a i ja ću biti sretnija radi nje. Ja sam kriva što je on sad loš prema njoj. Sve se ono dogodilo, ali mama mi nikad nije vjerovala ni razrednica ni odgajateljica. Često ne mogu po noći spavati jer mi mama ne vjeruje pa nikog nemam. Želim da mama bude sretna pa će onda i mene voljeti” stoji u pomenutom pismu.
Na ovakva dešavanje je nemoguće ostati ravnodušan… tužno i žalosno. Kako se izboriti sa ovakvim problemima i kako na vrijeme zaštititi nedužnu djecu i spriječiti da budu zlostavljana??? Definitivno pitanje o kojem se mora mnogo, mnogo više raspravljati, neprestano tražiti i naći nabolja rješenja s ciljem zaštite nedužne djece i procesuiranja zlostavljača.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *